Uncategorized

Къде да намерите справедлива търговия и дрехи с етични средства

към 2022 г .: Ако ловите за екологични дрехи, които да носите, за да работите, вижте основните марки като Boden, Eileen Fisher, H&M съзнанието, Karen Kane, Теория, Хобс и Тед Бейкър – Nordstrom също има голям раздел, посветен на устойчив стил! Можете също така да разгледате по -малки марки като Amour Vert, Cuyana, Everlane, Emerson Fry, Grana, Реформация и Уолис Евера.
В първата си публикация в нашата серия за етично пазаруване закръглихме няколко марки дрехи, направени в Съединените щати, предимно стартъпи и малки и/или независими етикети, а в част втора споделихме списък с основни, по -широко достъпни марки за работно облекло, което сподели Продавайте дрехи, изработени в Северна Америка или Европа. Днес проверяваме облеклото, което е сертифицирано за справедлива търговия, както и облеклото, което не е официално считано за справедлива търговия, но произвежда много по -отговорно или етично от средната марка.

Разбира се, когато една марка отправя възхитителни твърдения като тези, ние като купувачи просто трябва да вземем думата си за това – но бих предпочел да дам бизнеса си на компания, която заявява, че е ангажирана с етичните трудови практики и честна търговия, отколкото на този, който, който, който Не казва дума за произхода или производството на своите продукти. (На снимката: Брукс Братя разтегателни вълнени рокля, 158 долара.)
Сертифицирането на честната търговия е много по -сложно, отколкото може да си мислите; Има повече от една сертифицираща организация и всяка има малко по -различно определение на термина „справедлива търговия“. Възможно е също така да не правим толкова добро, колкото си мислим, като получим тези продукти.

Ndongo Sylla, бивш международен служител на Fairtrade с докторска степен по икономика на развитието, написа книга, наречена скандал с справедливата търговия: Маркетингова бедност в полза на богатите (откъс тук, в The Guardian). В рецензията на книгата на икономиста рецензентът го нарече „тежко четене“, но пише: „Трудно е да се оспори заключението на [Sylla], че досега движението за етикетиране на честната търговия е много повече за облекчаване на съвестта в богатите държави, отколкото да вкарат основни в бедността в развиващия се свят. ” (Въздишка.)

Това каза, ето няколко марки, които участват в честна търговия:
Мода за справедлива търговия за работа
Коренното население: Сертифицирано като B Корпорация, облеклото на тази компания, базирана в Калифорния-направено единствено от естествени влакна и с екологично чисти багрила-се произвежда чрез справедлива търговия в Южна Америка. Стиловете са най -подходящи за бизнес небрежни и ежедневни/креативни дрес -кодове.
Номадски дрехи: Член на Форума за етична мода и Британската асоциация на магазините за справедливи търговия, предложенията на тази компания на Обединеното кралство се произвеждат в съответствие с политиките за справедлива търговия. Голяма част от облеклото, което е направено от органичен памук и оцветен с екологични багрила, е подходящ за работа, въпреки че повечето от тях биха били най-подходящи за ежедневни и ежедневни офиси на компанията.
Колекция на обяд: Член на федерацията за справедлива търговия, тази компания изтощава своите продукти от 29 занаятчийски услуги в 12 държави. Той използва бижута, шалове и чанти, някои от които са подходящи за офис.
Десет хиляди села: Единствената организация с нестопанска цел в нашия списък, десет хиляди села-която е основана през 1946 г.-има стотици магазини за тухли и хоросан, както и онлайн магазин. Член на Световната организация за справедлива търговия, компанията притежава партньорства за справедлива търговия с занаятчии по целия свят и се ангажира с екологично чисти практики. Той предлага бижута (с тенденция към изявления) и аксесоари (както и подаръци и домашни предмети).

Вносно, но етично изработено облекло (може да не е „справедлива търговия“)
Придружител: Уебсайтът за тази сертифицирана B корпорация казва на клиентите, че неговата мисия е да „гарантира, че нашата стока отговаря на стандартите в поне една от тези три основни области“ – трите „занаятчийски направени“, „Справедлива търговия“ и „Филантропична . “ Голяма част от предложенията на Accompany са твърде небрежни за офиса, но има някои възможности за работно облекло, включително някои бижута и шалове.
Братя Брукс: Брукс Братя държи своите продуценти на строги правила, които са обяснени подробно на неговия уебсайт, и се занимава само с директни доставчици, които отговарят на кодекса му на поведение. (Вижте нашата публикация „Как да изградим работен гардероб в… Брукс Братя.“)
Ethica: Сайтът на тази компания на NYC използва продукти за дрехи и чар от етично произведени, екологични марки и ви позволява да пазарувате по категория: Устойчив, произведен в САЩ, търговията не е помощ, ръчно изработена и веган. (Неговите изчерпателни обяснения за всяка категория са тук.) Голяма част от облеклото не е подходящо за работа, но много от обувките и чантите са.

Naja: Бельото на Naja (в седем нюанса на голи за вас), ACnull

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *