Clothing Accessories

Елате да разгледаме прекрасната топлина на шаловете за зимата

текстил за ръка имат свой чар. както и необходими на Учителя тъкачите да оживят легендарните стилове. Така че, ако сте любовник, колекционер или учен по мода, както и текстил, тогава шаловете за зимата е това, което изисквате да поставите ума си на тази зима.
Източник: Limeroad.com Какво означава шаловете? Това е парче материал, използван от жените над раменете (понякога поставени на едно рамо) или глава, понякога обвито около бебето. Въпреки това защо? по -скоро разбираемо, да защитиш себе си или бебето от зимния студ. Зимна сигурност настрана, шаловете добавят уникална дизайнерска стойност към общата превръзка. Когато се използват на костюм на сари, палацо или анаркали, шаловете имат своя метод за привлекателни, както и впечатляващи.
Източник: Local-Moda.blogspot.comhistory of Shawls:
Думата „шал, използван от жените, идва от индийския шал (който е мъжки дреха с неструктурирана дължина, както и изтъкан или бродиран модел). Европейците в Индия, които използваха първия серапе, бяха главно мъже. Следователно, големи висококачествени шалове се разглеждат като ценени притежания, както и бяха използвани като подаръци, свързани със сватби, както и с кръщението.

Източник: Mimimatthews.comshawls като износ:
Индия е основен център за износ на текстил от 5000 години. Един от основните индийски износ в света на текстила са вълнени шалове. Разнообразието, както и вариациите правят шаловете за жените идеалният моден аксесоар. Нека сега да видим видовете шалове за всеки проницателен вкус, както и нужда.
Източник: kashmirbox.comfasning Shawls Зима трябва:
Ето няколко от изтъкнатите шалове за зимния сезон, които са от различни региони на страната:
1. Пашмина шалове:
Те са открити в Кашмир, както и толкова неразделна част от прекрасната северна посока на Индия. Пашмина шаловете са направени от руното на регионалната коза на кашмир. Той минава, без да се заявява, че Pashmina Serape се откроява с уникалните си свойства на мекотата, както и топлина, цветен спектакъл, както и заем на дъха.

Пашмина се прави с традиционните средства, които са не по -малко похвални. Нежно изтъканите флорални модели безпроблемно се интегрират с целия плат. Ето защо, Pashmina Serape запази място за себе си на световната карта, както и не само за Индия.
Източник: Mapsofindia.com2. Dorukha Shawls:
Докато името върви, този кашмири серапе е двустранен “. Това означава, че може да се използва с всякакъв тип страни, която се занимава с UP, което означава, че е обратим. Шалите на Доруха са там от 1860 -те. Знаете ли, че Dorukha Serape, конструиран от Shahtoosh, може да разходи навсякъде между 3000 до 7000 долара?

Източник: utsavpedia.com3. Kullu Shawls:
Това е родом от Химачал Прадеш. Това, което прави Cullu Serape да се откроява, е неговата уникална структура на шаблона. Методът на прорез гоблен, както и по -груб стил е отличителният белег на шаловете Kullu за жени. Суровината идва от руното на регионалните кози като Ангора, Дешкар, Биханг и др. Темите на шаловете на Кулу са цветни, както и теми, базирани на теми, като религия, традиции или изобразяващи философиите на живота.
Източник: Abhijna-emuseum.com4. Naga Shawls:
Както се казва, този Serape идва от Нагаланд. Екзотичните стилове изобразяват традиционния ритуален шал Naga. Темите съобщават на хората истории на държавата. Шаловете на Naga са изработени от вълна с червено, черно, както и сини цветове с характерен модел на допълнителен мач. Надморачите на задната лента се разгръщат в процеса на изработка. Можете да разберете Naga Serape с неговите геометрични форми, както и с модели, които са разположени на основание на обикновена тъкане, което го прави висококачествена специална на шаловете Нага.

Източник: ExoticIndiaart.com [SC: MediaD]
5. Каламкари шалове:
Андхра Прадеш Обаждане! Да, шаловете Каламкари родом от Андхра. Както и те не са вълнени шалове, но памук на базата на ръчно отпечатани или отпечатани от блок дизайни. Религиозните теми, украсени с богати, естествени цветове, са това, което правят тези шалове за жени да се откроят.

Грижи се за шалове:
Деликатен, реколта, както и съкровище за Keeps, Serape остава с вас, при условие че се грижите добре, година след година. Тук няма, както и Бут. И така, как точно да направите вашите скъпи, както и дизайнерските шалове да останат в гардероба си дълго време? Точно ето няколко съвета:
Без измиване с почистващ препарат или сапун. Винаги химически чисти вашия серайп, тъй като те са добре да приемате, както и да толерирате всякакъв вид почистване или изсушаване.

Чували ли сте за муслин плат? Поставете ценния си серап в него, преди да го държите в гардероба си. Предотвратяване на увиването на вашия серап в пластмасов капак, тъй като може да повреди серапа поради развитието на мъх.

Докато съхранявате шалове, стойте далеч от използването на нафталенски топки.

Не позволявайте на вашия Serape да срещне влага. Ако това се случи, отидете на DryCleaner, за да ви помогне да откриете най -доброто работещо решение.

Избягвайте да подлагате на Pashmina Serape за насочване на топлина. КогаНякога трябва да гладите Pashmina, да го покриете със защитна материя, както и след това да гладите серапа при ниска температура.

Подходящият метод за осигуряване на пашмина или Jamawar остава при вас в продължение на много години е да го пуснете с реставрация на експерти, когато след няколко години.

Източник: YourSelegantal.blogspot.com Точно как открихте тази статия за шаловете за зимата? Загрял петелките на сърцето ти? Надявам се, че имате концепция за вида на шаловете, както и точно как да ги защитите за дълъг живот. Кажете ни, ако имате някакъв вид повече входове, които да споделяте.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *